Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfirande orsakade brand

En bengalisk eld som tändes när Brynäs gjorde mål på Måsberget orsakade gårdagens största gräsbrand.
Två supportrar i 18-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

En handfull supportrar som inte blev insläppta på arenan eftersom de vägrade låta sig visiteras tittade i stället på matchen genom stängslet, bakom läktaren. När Brynäs gjorde mål i 26:e matchminuten tände supportrarna bengaliska eldar. En av dem tappade sin, och gräsbranden var ett faktum. På några minuter hade branden spridit sig till ett buskage och fick snabbt extra syre av blåsten.
– Som tur var fanns det ett dike mitt i området som stoppade upp branden en stund. Annars hade det dragit i väg för oss, säger Håkan Hjelm, styrkeledare på räddningstjänsten.
Två av de supportrar som pekades ut som ansvariga för branden, en 17- och en 18-åring, hämtades in till förhör och delgavs misstanke om allmänfarlig vårdslöshet. Ett brott som kan leda till böter.
Räddningstjänsten hade fullt upp med olika gräsbränder under gårdagen.
Tidigt på lördagsmorgonen brann det i en komposthög bakom Ulvsätersskolan i Sätra.
Vid elvatiden på förmiddagen brann det vid kyrkan på Hövdingavägen i Bomhus. Här grep personalen från Ica Plus in och hade elden under kontroll när räddningstjänsten kom till platsen.
Halv två brann det åter igen i Sätra. Denna gången vid rondellen nedanför Läkerol Arenas nya parkering. Branden misstänks ha orsakats av en fyrverkeripjäs.
En timma senare brann det längs järnvägsspåret i Storvik.
Ungefär samtidigt fick räddningstjänsten rycka ut till Wij trädgårdar i Ockelbo för att eftersläcka majkasen som åter börjat ryka i den friska vinden.
Vid femtiden på eftermiddagen uppstod en gräsbrand längs väg 272 i höjd med Krogen mellan Sandviken och Ockelbo.