Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin matchhjälte för Valbo

Valbo vann bortamatchen mot Edsbyn efter att Malin Wickström gjort matchens enda mål i början av den andra halvleken.

Man fick då revansch för den snöpliga förlusten i våras mot just Edsbyn som då i slutet av matchen gjorde mål. Det var dock nära att historien hade upprepat sig igen och i exakt samma matchminut faktiskt.

– Samtidigt så ska vi punktera den här matchen redan i första halvlek. Vi är det bättre laget hela matchen igenom, menar lagets tränare Urban Ivarsson.

Valbo som ligger i något man kan kalla ingenmansland i serien hade svårt att få hål på ett vilt kämpande Edsbyn som försöker hålla sig på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Men när man fick chanserna så tog man inte vara på dom och det var först när hemmalagets målvakt i början av andra halvlek slarvade, som man kunde spräcka nollan.

– Det är ett misslyckat uppspel från målvakten som Malin (Wickström) snappar upp och på ett distansskott så gör hon mål. Det är klart att det var skönt att vi till slut fick utdelning då vi hade ett stort spelövertag men vi var för uddlösa framåt. Edsbyn spelar ett ganska enkelt spel med att lyfta in bollar bakom vår backlinje men vi klarar det bra, menar Ivarsson.

Men så var det där med slutminuter och Edsbyn då. Precis som i våras så var det i matchminut 84 som Valbo levde farligt. En frispark höll på att kosta tre poäng men den här gången klarade man sig. Och Urban Ivarsson är speciellt nöjd med hur laget verkligen går in match för match, även om man i nuläget inte har så där jättemycket att spela för.

– Vi följer matchplanen i varje match och tjejerna gör ett jättebra jobb. Nu har vi ju Hille i nästa match och ett derby brukar alltid innebära lite extra taggning, avslutar han.