Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas när Sandviken krossade Ånge med 9–0: "Det var många fina mål"

Det var inte mycket snack om saken när Sandviken tog sig an Ånge på bortaplan under söndagen. 9–0, två hattrick och ännu en vinst för SIF som hoppfullt ångar på mot serieseger.
–Vi har väldigt bra karaktärer i laget som jobbar hårt varje vecka och vi är väldigt disciplinerade i dag, säger tränare Stefan Lundin.

6–0 efter första halvlek och sedan kom ytterligare tre mål i andra halvlek.

– Ånge har ju värvat in runt sju nya spelare tror jag och det klart att man inte hinner få ihop allting på en vecka. De var ganska spretiga och osamspelta som lag vilket jag tycker att vi utnyttjade väldigt bra matchen igenom. En bra prestation av oss men man kan inte dra för stora slutsatser av det eftersom Ånge har mycket att jobba på, säger Lundin.

Tre av målen kom redan före 20 spelade minuter och efter det var matchen så gott som vunnen, men Sandviken släppte inte på gasen utan körde på och Sunday Bale och Marcus Hägg smattrade båda in ett varsitt hattrick.

Men det snyggaste målet var det femte som kom en stund innan halvtidsvila av John Junior som fintade sig förbi några försvarare innan han med fel fot vinklade in bollen i det bortre krysset.

– Ja, det var ett väldigt fint mål. Men det var många fina mål den här matchen och vi hade hela tiden många spelare involverade i spelet och det gick fort hela tiden, säger Lundin.

I den andra halvleken lugnade det ner sig lite med målgörandet men Sandviken spelade av matchen på ett disciplinerat sätt utan att tröttna.

Sandviken leder fortsatt serien och har nu 40 poäng före Hudiksvall som har 38 innan det därefter blir ett åtta–poängs hopp ner till Boden på en tredje plats.

Så det ser onekligen bra ut för Sandviken.

– Vi får väl se, vi försöker att fokusera på våra insatser varje vecka och att inte slappna av i någon match, säger Lundin.

Vad är det som har gjort att ni fått ihop det så bra?

– Det är nog väldigt många olika saker men en del är nog att vi fick behålla stommen från förra säsongen och blanda det med nya intressanta spelare som bidragit med mycket kvalitéer. Vi har väldigt bra karaktärer i gruppen som jobbar hårt varje vecka och som verkligen orkar göra det.

Ånge–Sandviken 0–9 (0–6)

Målskyttar: Marcus Hägg 3, Sunday Bale 3, John Junior, Omar Guidji och Tshutshu Wa Tshakasua.

Domare: Henrik Molin, Magnus Römo Mella, Patrik Holmblad.