Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målrikt mellan Valbo och Hille

Det blev ett målrikt derby mellan Valbo och Hille – hela tio mål. Valbo vann med 6–4, trots en utvisning.

Valbo startade matchen riktigt bra och laget kunde även göra första målet genom Emma Sundin och tvåan satte Elin Åsenlund. Men sen drog Josefine Blom på sig två gula kort inom några minuter och Valbo fick spela matchens sista timme med en tjej mindre.

Valbo stuvade efter utvisningen om i laget då man släppte kanterna och spelade med tre centrala mittfältare och skickade fram det snabbaste man har i Felicia Carlsten och Malin Wickström längst fram.

Det var ett lyckat drag då Hille under den andra halvleken ofta tryckte tillbaka Valbo, som kontrade och gick ifrån till 5–1 med halvtimmen kvar att spela.

Men Hille gav aldrig upp och ett konstant spelövertag gav utdelning då 5–2, 5–3 och 5–4 kom. Hille hade sedan chanser till en kvittering men återigen var det en omställning av Valbo som ställde till det då Elin Åsenlund kunde göra sitt tredje mål för dagen och rädda tre poäng till sitt Valbo. Starkt av ett smart Valbo att vinna trots utvisningen.