Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för barnsex

VÄSTRA GÖTALANDEn 56-årig man i västra Gästrikland är åtalad, misstänkt för att sexuellt ha utnyttjat ett barn i nedre tonåren. Med hänsyn till barnet är målet, och även beskrivningen av gärningen, belagt med sekretess.

Annons
- Birgitta Fernlund som är åklagare i målet har hemligstämplat större delen av gärningsbeskrivningen. Jag kan därför inte säga något om ärendet, säger kammaråklagare Annika Hessel, som företräder Birgitta Fernlund under hennes semester.
Den 56-årige mannen ska i januari i sin bostad ha gjort sig skyldig till det som rubriceras som sexuellt utnyttjande av underårig.

Riskerar fängelse
- Det innebär att den misstänkte antingen gjort sig skyldig till sexuellt umgänge med avkomma eller någon som han eller hon är satt att fostra som är under 18 år, eller också kan det röra sig om ett barn under 15 år, säger Annika Hessel.
Om mannen döms för brottet riskerar han fängelse i högst fyra år.
- Jag har själv inte haft några såna här mål, men påföljden brukar röra sig om fängelse, säger Annika Hessel.

SOFIA ÖHLANDER
026-277592
sofia.ohlander_gd.se