Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man blir ju rädd att gå ut

Vad ska man säga, en ung kvinna i 17-årsåldern har hittats död i Borås. Gärningsmannen är under 18, men straffmyndig och det skrämmer mig. Jag själv, 15 år, bra uppväxt och med bra vänner känner mig ändå osäker när jag får höra sådant här. Och det är inte första gången någon under 18 mördar en gammal flickvän, kompis, eller ragg.

Vad har man för uppväxt och för problem för att klara av att göra något sånt här?

Har den här mannen helt plötsligt tappat förståndet och dödar en tjej som verkar vara en gammal kompis/flickvän till honom?

Vart är vi på väg? Det har hänt flera gånger i sommar och jag vågar inte gå ut snart längre, vågar inte åka på fester och åka hem ensam. Kanske någon i min närhet snart känner lusten att bara skada en annan människa och jag kommer gående som första bästa?

Det fortsätter ju också, blir inget stopp. Jag vet inte om jag ska gå in på föräldrarna och fundera över hur de uppfostrat den här grabben men om hans liv hade varit relativt bra så tvivlar jag på att det här hade hänt.

Jag har läst runt lite på internet-forum och självklart så har mannens namn och diverse av hans ”sidor” på internet kommit upp så man kunnat få en klarare bild av hur han har det. Det är sjukt och det skrämmer mig enormt som sagt.

Jag ensam, natt, så hade vem som helst kunnat skada mig rejält och kanske tagit mitt liv och sen klarat sig på ett straff med fem år eller kanske fått hjälp på grund av psysisk sjukdom. Det här är ett problem och det måste göra något åt det. Till exempel soc och skolor behöver utvecklas och flera måste engagera sig. Jag vill kunna vistas ute när och hur jag vill utan att känna hot eller rädsla för att livet kan gå från 1 till 0, och det kan jag inte just nu.

15 år och rädd!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare