Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dog när segelflygplan kraschade

Ett segelflygplan kraschade strax innan två på fredagen på Tierps flygplats. När räddningstjänsten kom till platsen låg planet på rygg och personen i planet satt fastklämd. Enligt Uppsalapolisen dog mannen efter att man fått ut honom.

– Han dog inte direkt utan antingen i ambulansen eller på sjukhuset, jag vet inte säkert, säger Gunnar Edlund pressansvarig på Uppsalapolisen.

Planet ska ha varit på väg att landa när det plötsligt tippade och slog i backen. Polisen tror sig veta vem den döde är, men identiteten är i skrivande stund inte fastställd.

– Nu tillsätts en haverikommission och vi på polisen ska fastställa mannens identitet och höra vittnen till händelsen, säger Gunnar Edlund.

Eftersom planet låg uppochnedvänt blev det svårt att få ut mannen.

– Det var en svår olycka och vi såg direkt på plats att mannen var illa däran, säger Michael Tunberg, stabsbefäl på Uppsala brandförsvar.

Det ska inte ha varit några problem med väder vid olyckstillfället. Misstankar finns om att det kan ha handlat om ett plötsligt sjukdomsfall, då kraschen kom så plötsligt.