Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man förnekar anklagelser om ofredande

SANDVIKEN En man i 50-årsåldern stod i går inför rätta misstänkt för att ha ofredat en, vid tillfället, 17-årig flicka.

Annons
Händelsen ska ha inträffat på midsommarnatten 2000 i en stuga efter en dans. Mannen nekar till anklagelserna.
Först lades förundersökningen ner. Flickans uppgifter räckte inte för att styrka något brott. Två år senare begärde hon en överprövning. Åklagaren gjorde en annan bedömning och i maj förra året åtalades mannen.

I går berättade flickan i tingsrätten att hon och en kompis till henne skulle sova över i stugan som ligger strax intill dansbanan. Men kompisen bestämde sig för att åka hem och flickan blev ensam kvar. Efter att musiken tystnat och alla gått hem träffade hon mannen. De kände varandra sedan tidigare och började prata.

I tidigare polisförhör har flickan berättat att den berusade mannen velat gå till hennes stuga. Därinne ska han ha varit påträngande och mot hennes vilja fått henne att dricka sprit. Sedan ska han ha kramat och försökt pussa henne.
Men i tingsrätten var hennes berättelse något annorlunda. Åklagaren fick göra justeringar i åtalet. Enligt flickan ska mannen i stället upprepade gånger frågat om han fått pussa henne, men inte försökt tvinga henne till det.
Mannen förnekar att han överhuvudtaget befunnit sig inne i stugan.
Dom i målet ges den 18 november.

Johan Pihlblad
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se