Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man lockar barn med godis och hundvalp

GÄVLE
Söderskolan varnade i fredags alla föräldrar för en man som söker kontakt med barnen på skolgården.

Annons
Flera barn har berättat för lärare och fritidsledare om mannen som vill bjuda på godis och vill att barnen ska följa med hem.
Alla föräldrar har fått en lapp hemskickad där skolan informerar om vad som hänt.
- Det var en liten unge som var på väg att följa med honom i veckan, men en större flicka såg vad som hände och stoppade henne, säger Niklas Bergström, fritidsledare på Söderskolan.

Började i torsdags
Enligt honom har barnen berättat om en "gubbe" som ofta kommit till skolgården.
Det började i torsdags när Niklas Bergström hörde att en liten flicka sa till en annan att hon inte vågade gå ut.
När han frågade varför fick han höra berättelsen om mannen. Han har enligt barnen varit på skolgården flera gånger den senaste tiden.
- Vi har berättat om det här i alla klasser, och här på fritidsklubben har vi sagt till alla barnen att inte prata med honom, utan att gå och hämta en vuxen, säger Niklas Bergström som har fått instruktioner av polisen att ringa dem nästa gång mannen visar sig.
Själv är han beredd att dra in mannen och hålla kvar honom tills polisen kommer.
- Rätt vad det är är den någon unge som hakar på. Han har tydligen försökt bjuda på godis och glass, och lovat att barnen ska få följa med hem och gå ut med hans schäfervalp, säger Niklas Bergström.
Söderskolans rektor Gunn Britt Hult har själv bara hört andrahandsuppgifter om mannen, men valde ändå att skicka med alla barnen en lapp hem till sina föräldrar i fredags för att berätta vad som hänt.
Barnen har beskrivit att mannen har ljust lockigt hår och grön jacka.

Blottare vid skolan
Polisen har fått in en anmälan om en blottare utanför Sörbyskolan i fredags. Mannen ska ha knackat en flicka på axeln, och när hon vände sig om blottade han sig för henne. Det är inte känt om händelserna har något samband.

MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist_gd.se