Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man mördad i Högbo - flickvännen gripen

Kvinnan som misstänks ha mördat sin sambo i en villa i Högbo sitter just nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Troligtvis kommer hon häktas i början av nästa vecka, enligt åklagaren.

Igår strax efter klockan sju på morgonen fick polisen ett larm om en död person i en villa i Högbo.
Den avlidne – en man i 50-årsåldern – ska ha bragts om livet och brottet rubriceras som mord.

Mannens sambo greps på midsommaraftons morgon och sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Vad säger kvinnan om anklagelserna?
- Det enda jag kan säga är att hon förnekar brott, sen kan jag inte säga så mycket. Det är sekretess, säger kvinnans advokat Slobodan Jovicic. 

Under gårdagen var polisen mycket förtegen om händelsen på grund av det känsliga utredningsläget.
Detsamma gäller idag och åklagare Helena Swahn är fortfarande förtegen men kan berätta att den döda mannen och kvinnan ska ha bott i huset. Hon är osäker på ifall villan i Högbo var ett sommarboende eller ett permanentboende. Huruvida det fanns barn i huset när det misstänkta mordet ägde rum vill hon inte gå in på.

Vid middagstid hade den misstänkta kvinnan förhörd två gånger och åklagaren Helena Swahn hoppas kunna höra kvinnan en gång till innan det blir dags för en eventuell häktningsförhandling. Men redan i nuläget verkar åklagaren veta varthän det barkar.

- Vi kommer fortsätta att utreda och se vad kvinnan säger, sen kommer jag med största sannolikhet begära kvinnan häktad och jag kan tänka mig att en häktningsförhandling blir på måndag.

Varför kommer du begära henne häktad?
- Det beror lite grann på vad utredningen visar som sagt, men jag misstänker att jag kommer göra det, säger åklagaren Helena Swahn.

ANNA BAGGE / ERIK BERGSTRÖM