Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man svårt misshandlad på Norrlandet

GÄVLE/SANDVIKENTvå fall av grov misshandel har inträffat under helgen.

I båda fallen fick offren föras till länssjukhuset i ambulans med svåra skador.
Den första misshandeln inträffade på Klangberget i Sandviken strax efter klockan tre natten till lördag. En man i 40-årsåldern fick ta emot ett kraftigt slag med ett basebollträ eller järnrör av en för honom okänd man.

Lårbenet slogs av
Slaget träffade över högra höften och ledde till att lårbenet gick av på två ställen.
Den misshandlade mannen fördes i ambulans till länssjukhuset i Gävle där han enligt polisen skulle genomgå en operation för sina skador under dagen.
Enligt uppgift känner den misshandlade mannen inte personen som slog honom. Misshandeln ska ha utlöst av att 40-åringen kallade gärningsmannen för tjockis.

Sönderslaget ansikte
Några timmar senare misshandlades en 25-årig man grovt på Norrlandet utanför Gävle.
Vid 04-tiden på natten väcktes en familj bosatt på Bönanvägen av en person som påkallade hjälp. Det var den svårt slagne 25-åringen som stod utanför med igensvullna ögon, blodig i ansikte och med flera tänder utslagna.
Mannen, som enligt polisen fått ta emot ordentligt med slag, fördes till länssjukhuset i Gävle och låg på lördagen fortfarande kvar där för observation.
Enligt den slagne 25-åringen blev han körd till Norrlandet i bil av ett antal okända män. Där misshandlade de honom svårt och lämnade sedan platsen.
Mannen säger till polisen att han inte minns mycket av händelseförloppet och har inte kunnat svara på varför han satte sig i den aktuella bilen.