Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill bo backnära

I Kungsberget märks ingen finanskris. Drygt 20 procent av de lägenheter som ska börja byggas i sommar är redan tecknade.
I år gör vädret att Kungsberget håller öppet fram till och med påsk. Både Branäsgruppen och ansvarig mäklare räknar med att sälja många fler lägenheter innan säsongen är över.

Annons

När våren kommer startar markarbetena för Kungsbergets Veranda – 40 bostadsrättslägenheter som byggs på dagens husvagnsparkering. När vintern kommer tillbaka och Kungsberget öppnar igen ska det vara klart för inflyttning. I dag finns avtal tecknade för åtta lägenheter, men varken Branäsgruppens vd, Anders Kjällström eller ansvarig mäklare, Jan Hedvall, är minsta oroliga för att lägenheterna inte ska säljas.

– Det har gått väldigt, väldigt bra, säger Jan Hedvall. Vi har funnits på plats alla helger.

Han menar dock att marknadsföringen och webblanseringen är det som väckt störst intresse. När sedan intresset finns har man träffats på plats. De som tecknat sig för avtal kommer främst från Stockholmsområdet och Mälardalen. Några kommer också från länet.

– Det är jätteroligt att det gått så bra trots att det är speciella tider, säger Anders Kjällström. Här är det mer än bara vintern som lockar. Många vill bo så här också på sommaren.

Jan Hedvall anser att närheten är det viktigaste för den som ska köpa en lägenhet i Kungsberget.

– Det är nära och enkelt att ta sig dit. Man kan säga att nya E4 betyder allt.

Lägenheterna byggs i två storlekar, 52 respektive 77 kvadratmeter i tvåplanshus. De säljs fullt möblerade och anpassade för just skidåkare med små sovrum, rejäla storstugor med kök och vardagsrum, stora badrum och bastu.

Till nästa säsong byggs också en ny barnbacke med lift intill det nya bostadsområdet.