Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville dansa i Boulognern

Regnet höll sig borta under midsommarfirandet i Boulognern och det var många som ville vara med i ringdansen när det bjöds på klassiker som "Små grodorna" och "Prästens lilla kråka".

Midsommarfirandet i Boulognern var Gävle kommuns officiella firande. Vid lunchtid inleddes firandet med att barn fick hjälpas åt att göra om flaggstången till midsommarstång. En timme senare restes stången och det bjöds på sång och dans från Rillens folkdanslag. Sedan fick alla vara med och dansa ringdans till klassiker som "Små grodorna", "Prästens lilla kråka" och "Uppå Källarbacken".

Regnet höll sig borta och det var gott om folk som hade sökt sig till Boulognern för att vara med om det traditionella midsommarfirandet. Bland dem fanns Karin Moström-Skoog med barnbarnet Louise Kreft, 7 år. Karin Moström-Skog hade ägnat förmiddagen åt att plocka blommor för att binda en klassisk midsommarkrans.

Det hör midsommaren till att göra en krans. Jag tog cykeln med mig och plockade cykelkorgen full med blommor. Lila, rosa, grönt, gult och vitt ska det vara, säger hon och avslöjar att själva kransen bara tar 20 minuter att binda om man har vanan inne.