Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vittnen till misshandeln

SANDVIKEN42-årige Hasse Persson från Sandviken misshandlades grovt av tre män på Jerntorget i Sandviken på lördagskvällen. Det var när han gick emellan för att förhindra en misshandel av två handikappade, en man och en kvinna, som han fick ta emot sparkar och slag i ansiktet och på kroppen. Han vårdas nu på länssjukhuset i Gävle med allvarliga skador.

- Det är ganska rörigt. Just nu försöker vi komma fram till hur allt såg ut, säger kriminalinspektör Torbjörn Larsson, som är polisens ansvarige utredare.
Det var vid 18.30-tiden som det handikappade paret kom hem till Sandviken med buss efter en Ålandskryssning. På samma buss fanns även de tre männen, nu misstänkta för grov misshandel och ofredande. Enligt vittnesuppgifter ska de tre männen redan på bussen ha gett sig på det handikappade paret genom att knuffa in mannen i ett säte. Utanför bussen blev gänget än mer aggressivt. Mannen och kvinnan knuffades omkull. Mannen, som är delvis förlamad, släpades i båda benen runt på torget. Kvinnan fick ta emot spottloskor av gänget, som skrattade.
Hasse Persson kom på cykel när han fick se vad som hände. Han ingrep omedelbart vilket gjorde att samtliga tre män gav sig på honom i stället för det handikappade paret.
Ytterligare en man, 37-årige Jan-Åke Böe från Sandviken, ingrep när han kom förbi i bil och såg misshandeln. Även han fick skador, men av lindrigare slag. De tre misstänkta gav till slut upp och sprang från platsen för att sedan hoppa in i en väntande taxi.
Det handikappade paret chockades svårt av händelsen. Flera vittnen har hörts av polisen under söndagen och måndagen. De misstänkta männen är identifierade och sedan tidigare kända av polisen. I går förmiddag hördes den skadade Hasse Persson på sjukhuset.
- Han måste vara av otroligt segt virke. Det är förvånansvärt att han klarat sig så bra som han gjort, säger polisinspektör Maria Pärssinen.
Hon är en av tre poliser som nu jobbar med fallet.
- Vi har mycket goda förhoppningar om att reda ut det här ganska snart. Vi har fått in bra vittnesmål, säger hon.
Hon säger att polisen ändå är tacksam för vidare upplysningar. Det fanns en mängd vittnen till händelsen på Jerntorget.
- Det är många som stått och tittat på och inte gett sig till känna. Vi vill gärna att de tar kontakt med Sandvikenpolisen, säger Maria Pärssinen.

SOFIA ÖHLANDER