Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestera i dag – rädda LSS

Den 3 december på internationella funktionsrättsdagen hålls manifestationer runt om i Sverige med budskapet: ”Assistans är frihet – Rädda LSS”. Syftet är att få stopp på neddragningarna inom LSS, skriver Liberalernas Helene Åkerlind och Per-Ola Grönberg. 

Annons
Per-Ola Grönberg, L.

Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade blev en av valrörelsens allra hetaste fråga. Alla partier anslöt sig till Liberalernas krav på att utveckla och förbättra LSS. De rådde bred enighet. Månader har gått och inget har hänt.

Försäkringskassan fortsätter att ta beslut och människor förlorar assistans varje dag. Att regeringsbildningen dragit ut på tiden kan vara en förklaring men det kan inte få vara hindret då alla politiska partier sagt sig vara beredda att få till en förändring. Inte heller kan väntan på den statliga utredningen som kommer att presenteras den 10 januari tas som intäkt för att fortsätta dra in stöd och hjälp till de av oss som behöver det allra mest.

Vår förhoppning är att LSS-utredningen föreslår ett förtydligande av lagen med fokus på goda levnadsvillkor, självständighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning – inte på minskade kostnader och skifte av huvudman inom den statliga assistansersättningen.

Vi Liberaler tar strid för LSS, den största frihetsreformen i svensk historia för personer som lever med funktionsnedsättning. Vi vill uppmana alla att på olika vis manifestera den 3 december. Värna LSS, en liberal frihetsreform, den största i svensk historia för personer som lever med funktionsnedsättning. LSS ska utvecklas inte avvecklas!

Helene Åkerlind, L

kommunalråd Gävle

Per-Ola Grönberg, L

kommunalråd Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons