Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen kan ha tjänat 80.000 i veckan

/
  • Den 59-årige mannen har besökt sin salong i Gävle vid ett flertal tillfällen. Här kommer han ut från  salongen i Gävle tillsammans med en av sina anställda.
  • Den 59-årige mannen hyrde fram tills nyligen det här huset utanför Stockholm.
  • Han flyttade sedan till sin lägenhet i det här huset i en Stockholmsförort.

59-åringen levde ett anspråkslöst liv.
Han hyr en nedgången lägenhet och kör en sju år gammal bil.
Samtidigt misstänks han ha tjänat 80 000 kronor i veckan på sina massagesalonger.

Annons

Som GD berättade i går hämtades tolv thailändska kvinnor till förhör av polisen under gårdagen. Tre av kvinnorna jobbade i Gävle och de resterande nio jobbade på den 59-årige huvudmannens lokaler i Stockholm. Under förhören ska kvinnorna ha gjort vissa medgivanden om att de utfört sexuella tjänster mot betalning.

Hur mycket pengar som kvinnorna på de fem massagesalongerna har dragit in åt 59-åringen är ännu oklart. Polisen genomförde i går husrannsakningar i salongerna, hemma hos kvinnorna och i den 59-årige huvudmannens hem i jakten på någon form av bokföring.

När det gäller fördelningen av inkomsterna tror citypolisens spaningsrotel att kvinnorna har fått behålla 70 procent av inkomsterna. Eftersom 59-åringen har stått för lokalerna ska han ha inkasserat de resterande 30 procenten av kvinnornas förtjänster.

Hur mycket pengar det har inneburit för 59-åringens del är oklart men enligt en källa som GD talat med kan han ha tjänat så mycket som 80 000 kronor i veckan.

Det innebär en svart månadsinkomst på 320 000 kronor. Skillnaden jämfört med vad mannen tjänar officiellt sett är stor. Som GD berättade i går har hans taxerade inkomst varit 0, 110 000 och 150 000 kronor de senaste tre åren. Om polisens misstankar stämmer och 59-åringen i själva verket har dragit in stora summor varje månad så har han inte låtit det synas utåt.

Fram tills nyligen hyrde 59-åringen en mexitegelsvilla söder om Stockholm. Några dagar innan razzian flyttade 59-åringen och hans 29-åriga fru till en lägenhet i ett nedgånget hus i en Stockholmsförort. 59-åringen hade hyrt ut den i andra hand till en ung man som omgående fick flytta när paret kom med sina flyttkartonger.

Ingen av mannens två bilar kostar mer än 110 000 kronor på andrahandsmarknaden. Om han tjänat så mycket som polisen tror så har pengarna varken investerats i bilar eller boende. 59-åringens frus officiella inkomster är lika blygsamma. Polisens ekobrottsutredare ska därför gå igenom mannens bankkonton för att försöka ta reda på var pengarna som han misstänks ha tjänat har tagit vägen.

I går anhölls ytterligare en 32-årig man som misstänkt för grovt koppleri. Han ska ha hjälpt till med att inkassera pengar från salongerna i Stockholm. Polisen har tid till i eftermiddag att samla på sig bevisning mot 59-åringen, hans fru och deras medhjälpare.

Sedan måste Leif Görtz på internationella åklagarkammaren fatta ett beslut om de ska begäras häktade för grovt koppleri eller om de ska släppas. På sikt är det mycket troligt att nya brottsmisstankar kommer att tillkomma. Med tanke på att kunderna har betalat för både massage och sexuella tjänster utan att få kvitton tillkommer med största sannolikhet brottsrubriceringarna grovt skatte- och bokföringsbrott.

Mer läsning

Annons