Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margareta Larsson lämnar SD – blir politisk vilde

Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson från Gävle lämnar främlingsfientliga SD och blir politisk vilde i riksdagen, rapporterar Expressen.

Margareta Larsson, tidigare Sandstedt, var aktiv inom lokalpolitiken i Gävle fram till 2011 då hon flyttade från kommunen. Då hade hon året innan fått en plats i riksdagen för SD.

Hennes dotter Louise Erixon, också från Gävle, är sambo och har barn med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Men nu lämnar Margareta Larsson alltså partiet i protest.

I Expressen uttalar hon hård kritik mot partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, och partisekreteraren Richard Jomshof. Rädslan har spridit sig i partiet på grund av deras maktmetoder, enligt henne.

Hon beskriver en ledarkultur där den som går emot ledningen kan bli sparkad, utesluten eller utköpt.

– Har man den här attityden, den här otäcka hierarkin och maktstrukturen och det här partiet en dag får regeringsmakten - då vill inte jag vara med längre. Det bävar jag för, säger Margareta Larsson i artikeln.

Expressen ställer frågan om Jimmie Åkesson har någon del i att det är som det är.

– Nej, jag vet inte vad som händer bakom kulisserna men jag vet att det fungerade mycket bättre när han och Björn Söder ledde. Det har gått helt överstyr sedan, svarar Margareta Larsson.

Partiets riksdagsledamot från Gävleborg, Roger Hedlund, säger till GD att Margareta Larssons avhopp från partiet överraskade honom.

– Hon verkar inte känna sig hörd, vilket är tråkigt. Själv tycker jag att partiledningen gör ett fantastiskt bra arbete. Det är en bra struktur där alla får vara med och föra dialog så jag blir lite förvånad, säger han.

LÄS ÄVEN:

Åkessons svärmor tar plats i utskott