Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie tipsar...

Denna kväll har ett ganska variationsrikt utbud när det gäller musik. Dock tråkigt få akter, endast fyra artister uppträder på Stora Scen.

Först ut är Karrik’s klockan 16.00. En hyfsat välkänd duo som brukar uppträda på lokala tillställningar med sin klassiska irländska musik. Kanske inget att slänga sig ut i regnet för att se, om man nu inte är stormförtjust i denna genre. Jag tror att Karrik’s gör sig betydligt bättre på en mysig pub än på stora scenen.

Teo Bolero klockan 18.00 är mitt främsta tips denna dag. Christer Jäderlund, som med sitt soloprojekt går under namnet Teo Bolero, har varit aktiv i Gävles musikliv under många år. Han har en helt förtjusande röst och just denna kväll kan det vara extra kul att kolla in honom. Då medverkar nämligen hans vänner i Beardfish, det progressiva rockbandet med ursprung från Gävle. De har nyligen varit på turné i Europa med sin senaste platta ”Sleeping in traffic: part two”. Det finns alltså två goda skäl till att pallra sig i väg till Stora scen klockan sex, upptäcka nykomlingen Teo Bolero och samtidigt njuta av det världskända Beardfish.

Poodles borde inte behöva någon närmare beskrivning. De dyker upp lite här och där: Melodifestivalen och Allsång på Skansen och en mängd cityfestivaler nu under sommaren. Och just nu är de högaktuella med Sveriges officiella OS-låt ”Raise the banner”. Poodles kan ses som det typiska exepmplet på dagens rockband som varit med och gjort hård/glamrocken så kallat folklig.

Vill du dansa och ryckas med i härligt funkig ska så måste du kolla in Hoffmaestro & Craa klockan 22.30. Som gjort för att svänga kroppen så det står härliga till.