Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marinfestival har vind i seglen

Redan två månader innan Gävle marinfestival drar i gång har hälften av biljetterna till kustseglatserna sålts.
– Vi har verkligen vind i seglen, säger kommunens informationschef Anna Östman.

Den nya marinfestivalen på Alderholmen den 14-16 augusti har goda utsikter att bli en publiksuccé. 810 av de 1740 biljetterna till evenemangets hel- och halvdagsseglatser har redan sålts.

– Ändå tror jag många väntar in i det sista för att se hur vädret blir. Men då kan det vara för sent, säger Anna Östman.

Tio svenska och utländska skepp med anor från 1900-talets början har kontrakterats till kommunens evenemang. Under de tre dagarnas tidiga eftermiddagar och kvällar kommer båtarna att ligga förtöjda i Gavleåns mynning till beskådan och fri ombordstigning.

Men för att få följa med ut på havet krävs en biljett för några hundra kronor. Något som många företag och privatpersoner alltså redan har valt att lösa.

– Det känns oerhört roligt. Ändå har vi bara marknadsfört oss lokalt den här gången. Om det blir en fortsättning siktar vi in oss på Mellansverige nästa år, säger Anna Östman.

På kajplatsen i anknytning till båtarna byggs ett festivalområde med fritt inträde. Här kommer besökarna bland annat bjudas på underhållning i dagarna tre med akter som Tomas Di Leva, Jack Vreeswijk och Tobbe Trollkarl.