Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märklig väntan

Jag tycker det är märkligt att man får vänta åtta-tio veckor på ett vapentillstånd vid polismyndigheten i Gävle. På 1980-talet var jag polismästare och chef för polismyndigheten i Mjölby. Där inrättade vi en särskild tillståndsreception, som betjänades av två duktiga och välutbildade medarbetare. De tog emot ansökningar, beredde dem medan kunden väntade och i 80 procent av ärendena kunde kunden glad i hågen lämna polishuset efter 20-30 minuter med vapentillståndet i sin hand, allt under förutsättning att han haft erforderliga handlingar med sig. Varför går inte det i Gävle? Det är ju bara en organisationsfråga.

Leif Ternström

Svar direkt: Handläggning av alla typer av vapenärenden i Gävleborgs län, hanteras även i dag av duktiga och välutbildade medarbetare. Tyvärr gör sig livet då och då påmint i form av sjukdom och införande av nya system, som inte ännu riktigt har blivit så användarvänliga som vi skulle önska. Då dessa arbetsuppgifter är mycket kvalificerade och kräver stor kunskap inom området finns i dag inte någon extra resurs att sätta in vid dessa händelser utan man får laga efter läge och vi gör allt vi kan för att säkerställa att handläggningen av alla våra ärenden blir rättssäker och skyndsam.

Mikael D Söderström

Chef Tillståndsenheten, Polismyndigheten i Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare