Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markoolio gästar Sommarkväll i Gävle

Den finlandssvenske skämtrapparen Markoolio och sångerskan Hanna Hedlund. De är gästerna när sommarens andra ”Sommarkväll i Gävle” arrangeras på Slottstorget i kväll.

Med hitlåtar som ”Sommar och sol”, ”Vi drar till fjällen” och ”Ingen sommar utan reggae” har Markoolio lyckats göra många vuxna enervrerade och fått många ungar att dansa till textrader om vita helger och hemkört.

För även om rapparen flera gånger försökt söka sig till en mer mogen publik genom flirtar med semesterkänslor och beskare texter så är det mest barnen som gillar honom. Åtminstone av dem som vågar erkänna.

– Jag är 34 år men fortfarande bara tolv år i skallen. Det är kul att barnen gillar mig fast jag hoppas kunna bredda min publik också. Jag vill ju inte bli som Mora Träsk, kommenterade han själv saken i en intervju med TT Spektra tidigare i vår.

Efter den har han hunnit med att göra fiasko i Melodifestivalen, där han bara kom sexa i delfinalen med låten ”Kärlekssång för mig”. Det lär alltså vara en revanschsugen Marko Kristian Lehtosalo som möter Gävlepubliken.

Hanna Hedlunds schlagerkarriär har inte heller varit någon succé. En åttonde plats 2000 och en nionde plats i finalen 2002. Efter det har hon medverkat i skilda musiksammanhang som i musikalen ”Hujeda mig vá många sånger” och som körledare i TV-programmet ”Körslaget” där hon tog hem segern med Team Bollnäs.

I kväll kommer hon att vara både konferencier och leda inledande delen ”Kul för barn”. Sommarkvällen bjuder också på andra delen i SR Gävleborgs tävling ”Svensktoppen nästa”. Andreas Jakobsson