Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus Berjlund

Den forne Gävlebon Markus Berjlund gör på sitt tredje album smått underfundig vispop som lutar åt samma håll som tidigare.

Med hjälp av bland annat Christer ”Muttis” Björklund, Sverker Magnusson och Danne Lindblom har han fått en ljudbild som tar en naturlig plats i P4. Ohyggligt kompetent vuxenrock med många ord, många metaforer.

Jag brukar kalla sådan här musik för svensklärarrock och jag menar inget ont med det. Det är män (det är alltid män) som har mycket att säga, snudd på små noveller att berätta medan musik är traditionell vuxen pop/rock. Lemarc, Hellstrand och kanske Winnerbäck är namn att nämna men Berjlund låter ändå inte som en kopia av någon av dem. Vi får betraktelser om döda vänner, uppvaknandet efter Palmemordet och kärlekstvekan.

Sånger för levande och döda kommer inte att förändra ditt liv och inte välta världen över men en trevlig och ganska mysig trekvart är det.