Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massor av gästrikemedaljer i Vårsimiadens distriktsfinal

I lördags tävlade gästrikesklubbarnas yngre simmare i Vårsimiadens Distriktsfinal i Ludvika.
180 simmare från Uppsala, Dalarna och Gävleborg gjorde upp i olika distanser av samtliga fyra simsätt, medley samt spännande lagkapper.

Annons

I den äldsta åldersklassen (13 år) var Gävle Simsällskap flitigt representerade bland topplaceringarna. Mesta medaljör från GSS blev Hugo Swanson där han tog 5 individuella guld och ett silver. Gulden kom i 100 och 400 frisim, 100 bröstsim och fjärilssim samt 200 medley och silvret i 100 ryggsim. I samma åldersklass och från samma klubb tog två tjejer hem silvermedaljer. Agnes Edvinsson i 100 fjärilssim och Ronja Nordlund i 100 bröstsim.

Tillsammans med Junie Mattson och Stina Hedlund Loman tog de två också andraplatsen i de äldsta flickornas medleylagkapp. Rebecca Öhman ersatte Ronja Nordlund i frisimslagkappen och även där blev det en pallplats med en tredjeplacering för GSS.

I övriga åldersklasser återfanns en mängd pallplaceringar för Harnäs Skutskär Simsällskap. Bland flickor 12 år tog Hillevi Östlund silver i 100 bröstsim och brons i 100 fjärilssim. I fjärilssimmet gjorde hon sällskap på prispallen med Isabelle Nilsson, samma klubb, som kom tvåa.

I pojkar 12 år tog klubbkamraten Aston Horn silver i 200 frisim samt 100 fjäril och ett brons i 100 ryggsim. Aston, Elliot Ekman, Albin Glaas och Axel Pagardh simmade i hård konkurrens även till sig bronsmedaljer i lagkapperna för pojkar 12-13 år i såväl medley och frisim.

Bland flickor födda 2008 dominerade Astrid Lönn då hon vann samtliga grenar och blev mesta medaljör på tjejsidan. Även Ida Hellström gjorde Astrid sällskap på pallen med ett brons i 50 fjärilssim.

Filip Jaworski Lindström, Nils Edberg och Ata Östlund Keklik (alla HSS) var alla flitiga besökare på prispallen i pojkar 2008. Filip var tvåa i 100 medley, 100 frisim och 100 ryggsim samt trea i 100 bröstsim medan Nils tog silvret i bröstsimmet och 50 fjäril och brons i medley och frisim. På 50 fjärilssim och 100 ryggsim tog Ata hem bronsmedaljerna.

Dessa killar tog även hem guld i båda lagkapperna för pojkar 11 år och yngre. I medleylagkappen tillsammans med Elias Wisén och i frisimslagkappen med Leo Freimuth.

Yngst i HSS trupp, Othilia Östlund född 2010, simmade också hem medaljer i klassen 10 år och yngre där det blev guld i 50 bröstsim och bronsmedaljer i 50 frisim och 25 fjärilsim. Othilia simmade också i lagkappslaget i medley för flickor 11 år och yngre.

Tillsammans med Tua Hvitt, Ida Hellström och Alice Byström kom de tvåa. HSS simmade även hem silvret i de yngre tjejernas frisimslagkapp där Alice och Ida gjordes sällskap av Emmy Olsson och Majken Lönn.

Återigen visar klubbarna på en god tillväxt bland yngre simmare och utöver medaljerna så slogs det mängder av personliga rekord och en fin utdelning på de många timmars träning som gjorts under året. Man gav stora klubbar som Upsala Simsällskap tuff konkurrens både i individuella grenar samt i lagkapper.

Det är roligt att se att ett stort intresse för simsporten bland de yngre! Kommande helg blir det drabbning igen då några av dessa simmare samt klubbarnas äldre simmar Jöns Svanbergsimmet i Fyrishovs 50-metersbassäng. Håll utkik efter fortsatta framgångar i kommande rapportering därifrån!

Sara Horn, läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel