Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massöserna övervakades med webbkamera

59-åringen litade förmodligen inte på kvinnorna som anställts för att tillfredställa män sexuellt.
Han lät installera en webbkamera i massagesalongen i Gävle.
– Han kanske var orolig för att kvinnorna skulle ta hans pengar, säger Jonas Trolle på citypolisen.

Annons

59-åringens massagesalonger i Södertälje och Gävle hade två saker gemensamt. De låg båda långt från 59-åringens bostad, vilket gjorde att han hade svårt att kontrollera vad som hände i lokalerna. Båda salongerna hade också ett dåligt kundunderlag och de drog därmed inte in särskilt mycket till 59-åringens bolag.

Efter att ha spanat på massageinrättningen i Gävle kunde GD:s reportageteam också konstatera att salongen verkade ha ett dåligt kundunderlag. GD:s reporter och fotograf tillbringade en dag i januari i närheten av lokalen för att se vilka som kom och gick. Under en tidsperiod på sex timmar gick tre män in i lokalen.

Alla tre kom dock ut efter några få minuter. Med tanke på att tre kvinnor jobbade på adressen kan omsättningen inte ha varit särskilt stor i just Gävle. Det hindrade inte 59-åringen från att göra regelbundna besök till Gävle för att inkassera sin del av kakan.

En gång bjöd han ut kvinnorna på restaurang Bali Garden. En annan gång följde en av kvinnorna med i hans bil när den lämnade Gävle. Det finns uppgifter som tyder på att 59-åringens massöser har flyttats runt mellan hans salonger.

Men under mannens besök den 7 februari var det inte tal om någon artighetsvisit.

Tillsammans med en annan man besökte han massagesalongen och skruvade då upp en webbkamera i taket. Enligt polisen kan den ha installerats av flera orsaker. Ett syfte kan ha varit att kamerans vakande öga skulle garantera kvinnornas säkerhet.

– Det kan också vara så att kameran sattes upp eftersom 59-åringen inte litade på tjejerna och var rädd för att de skulle ta hans pengar, säger Jonas Trolle.

59-åringen hade redan stängt sin salong i Södertälje när han började överväga att göra sig av med Gävlesalongen. En kort tid innan han greps ska han också ha sålt kontraktet till hyresrätten till en av sina anställda.

En av de saker som hände när lokalen fick en ny ägare var att webbkameran togs ner. Den fanns därför inte kvar i lokalen när polisen genomförde sin razzia i tisdags.

Åklagaren har nu begärt 59-åringen och hans 26-åriga sambo häktade. Förhandlingarna går av stapeln i Stockholms tingsrätt i dag.