Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarklassen gjorde det igen

De har gjort det igen. Havet 6 på Fridhem vann klasstävlingen i GD/GIF-olympiaden. Det har de gjort alla år de varit med.
– Det är lagandan. Den här klassen har hållit ihop så länge. Vi har kul ihop, konstaterar Richard Leijon.

De är vana vinnare, men långt ifrån blasé. Att tidningen kommer och hälsar på är inget konstigt längre. "Ja, vi vet" säger de innan vi hunnit förklara varför vi är där. Stämningen är glad och avspänd.
– Alla är med alla och alla pratar med alla i den här klassen. Ingen blir utanför, förklarar Molly Boman när hela klassen samlats på gården för fotografering.
Kanske är lagandan och den uppenbara omtanken om varandra förklaringen till framgångarna. Förra året tog klassen även hem finalen i Vi i femman, bland hela Sveriges femmor.
– Den här klassen är oftast bäst när det verkligen gäller, det spelar ingen roll i vad. Vi tränar avslutningssånger just nu och det är lite halvmumligt sådär, men jag vet att det kommer att låta jättebra när de väl står där på avslutningen, säger läraren Marcus Wallmark, klassansvarig tillsammans med Johan Johansson.
De är tävlingsinriktade vinnarskallar får jag veta. Vid utmaningar står klassen enad. Många i klassen, 17 av 30 går i idrottsprofil.
– Även de som inte går i profil håller på med någon idrott på fritiden, säger Marcus Wallmark.
I kväll är det grenfinalerna i GD/GIF. En av finalisterna är Elin Jacobsson.
– Det ska bli jättekul. Det är kul om man vinner med det roligaste är att bara få vara med. Jag har varit med i grentävlingarna alla år, men inte alltid i alla grenar. I år är jag med i alla grenar, säger Elin som såklart går i Havet 6 på Fridhem.