Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat med sommarsmak

Nu är det tid för kall mat. Latmansmat. Lite lagom lyxmat.

Annons

Lika trist som det är med köpt kladdig potatissallad i plastburk lika gott är det med hemlagad gjord på – nä inte färskpotatis inte än – men sparrispotatis eller om man vill ha en mosig sallad, mandelpotatis. Fortfarande ljummen blandar man den varsamt med hackad rödlök, massor av dill, persilja om man vill, kapris, eller hackade gröna oliver. Ännu mer matig blir den med hackat kokt ägg Och så en dressing på god olja med lite fransk senap, lite honung, balsamvinäger och grovt malen svartpeppar och så salt förstås.

Nästan allt passar till: Rökt fisk, kallskuret från charkdisken, goa korvar från grillen. Det smakar sommar!

Får man sen sitta ute och äta så behöver man inte önska så mycket mer just den dagen. Det skulle vara den första rabarberpajen då...

Mer läsning

Annons