Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggvänd Alaska pollock med örtstuvad bladspenat

/
  • Enkel fisk blir rena delikatessen om den äggvänds och serveras med örtstuvad bladspenat.
Foto: Dan Strandqvist

Som kock kan man överraska. Med enkla medel kan man få en budgetfisk att smaka festligt och en spenatstuvning att bli överraskande god.

Annons

En riktigt god fiskrätt

Äggvänd Alaska pollock med örtstuvad bladspenat
För 4 personer
30 minuter

600 g Alaska pollockfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl grädde, gärna mager
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till spenatstuvningen:
300 g bladspenat
1 1/2 dl vatten
2 dl grädde, gärna mager
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk finhackad, färsk timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2 msk smör

Att äta till:
kokt potatis
citron
2 tomater

Gör så här:
1. Tina och låt spenaten koka upp i kastrull tillsammans med vatten och grädde. Smula i en tärning grönsaksbuljong och tillsätt timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud stuvningen mycket sakta i 5 minuter. Smaka av med smör, salt och vitpeppar.
2. Vispa samman grädde och ägg i en skål. Salta och peppra fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och en skvätt rapsolja. Vänd fisken först i vetemjöl och sedan i ägg- och gräddblandningen. Lägg fisken direkt i stekpannan och stek ett par minuter per sida.
3. Dela tomaterna och stek dem i samma fett som fisken. Bjud kokt potatis och citronklyftor till.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons