Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apelsinpannkakor med frukt och nötter

/
  • Vitaminrikt. Pannkakor med apelsin, nötter och frukt ger snabb energi. Bjuds med kall yoghurt och C-vitaminrika                                                 physalisbär.

Annons


4 ägg
2 + 2 dl mjölk, 3-procentig
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk smält smör
smör till stekning


2 apelsiner
50 g frukt- och nötblandning
1 msk frukt- eller druvsocker
2 dl turkisk yoghurt, 10-procentigphysalisbär

Vispa samman ägg med 2 dl mjölk, vetemjöl och salt. Vispa smeten helt klumpfri innan den andra omgången om 2 dl mjölk tillsätts.
Smält 2 msk smör i kastrull på spisen, se till att det får svalna något innan det rörs ner i smeten.
Låt gärna pannkakssmeten stå och svälla en stund innan pannkakorna gräddas.
Skala apelsinerna med kniv så den läderliknande hinnan under skalet kommer bort. Skär fruktköttet i tunna skivor och plocka bort kärnorna.
Stek pannkakorna i medelvarm panna. Gör dem inte för stora och skulle du ha en crèpespanna (för små pannkakor) ska du naturligtvis använda den.
Varva pannkakor med apelsinskivor och toppa med frukt- och nötblandning.
Lägg upp och sikta över frukt- eller druvsocker. Serveras med iskall yoghurt och ett eller några physalisbär. De senare är extremt C-vitaminrika.

Mer läsning

Annons