Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att dricka till

/
  • Tid för semlor. Visst kan man variera sina semlor. Bär, frukt eller nya fyllningar ger semlorna både ny smak och nytt utseende.                                                                Foto: Dan Strandqvist

Semlan är en urgammal festbulle med anor. I sina tidigaste former kryddades den med kummin. Först en bit in på 1800-talet kom mandelmassefyllning och ungefär 100 år senare fick en konditor på Gotland idén att spritsa vispad grädde under locket.

Annons

Till semlor är det i första hand

kaffe som gäller. Gärna i stora koppar eftersom semlor är väl tilltagna bakverk.

Till ”torr” semla kan man tänka sig en söt madeira, exempelvis Vintry’s

Malvoisie (7883) för 114 kronor.

Äter man semlan med mjölk passar det bättre med en söt sherry som spanska Golden Sherry (8165) för 82 kronor.

Mer läsning

Annons