Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caesarsallad

/

Annons

Dressingen gör salladen
För 4 personer
20 minuter


2 huvuden romansallad
3 mogna tomater
2 msk klippt gräslök
1 dl hyvlad parmesanost


Till dressingen:
1 ägg. 1 msk vitvinsvinäger
1 knapp msk sardellpasta eller
mosad sardell
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
1 dl olivolja, salt och svartpeppar
Att äta till:
6 skivor vitt matbröd
2-3 msk olivolja


Gör så här:
1. Koka ägget högst två minuter. Knäck ägget i en skål och finfördela det med stavmixer eller kraftig visp. Tillsätt allt utom oljan och vispa samman. Tillsätt oljan i fin stråle och arbeta in den till slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg upp salladsblandningen och tunna skivor tomat på tallrikar. Hacka gräslök och strö över. Ringla över dressingen och avsluta med hyvlad parmesanost. Tips! Riktigt tunna skivor får man med vanlig potatisskalare.
3. Servera små sockerbitsstora vita brödbitar stekta i olivolja till. Vid stekningen är det viktigt att pannan är ordentligt het så brödet får knaprig yta utan att suga upp för mycket olja.

Mer läsning

Annons