Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En god söndagsbiff

/
  • Ugnsgrillad aubergine och potatis är ett perfekt tillbehör till en god köttbit.Foto: Dan Strandqvist

En god köttbit uppskattas av många. Komplettera gärna med ugnsgrillad aubergine och potatis smaksatt med timjan, vitlök och paprika.

Annons

Biffstek med ugnsgrillad aubergine och potatis

För 4 personer

35 minuter

600 g utskuren biff

salt och peppar

smör och rapsolja

Till kryddsmöret:

50 g smör

1/2 tsk curry

1/2 tsk paprikapulver

Att äta till:

3 auberginer

1 rödlök

8 potatisar av fast sort

2 msk hackad, färsk timjan

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

2 msk olivolja

blandade blad

Gör så här:

1. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor.

2. Sprid ut aubergin, lök och potatis i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla allt i 20 minuter i 200 graders ugn. Vänd gärna runt allt vid halvtid.

3. Blanda 50 g smör med 1/2 tesked curry, lika mycket paprikapulver samt lite salt och peppar till ett enkelt kryddsmör. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons