Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fira ljuset med kakan som smälter i munnen

/

Att baka i långpanna eller ugnsform är perfekt, det har jag skrivit om tidigare. Ska man ha kalas eller är man många runt fikabordet är det utmärkt. Det räcker ju till en hel del.

Annons

Den här veckan bjuder jag på chokladrutor med glasyr. Min form var nästan 30x40 och då blev kakorna lagom höga tycker jag, har du en större form blir de förstås lite lägre, men då får du i stället ut några fler. Och hur många kakor du får ut, beror naturligtvis också på i vilken storlek du skär dem.

När du gör glasyren får du anpassa florsockret efter tjockleken på krämen. Den ska var slät, och inte för tjock och inte för lös. Och se dessutom till att kakan är helt avsvalnad innan du har på glasyren, annars smälter den.

Tips eller frågor mailar du som vanligt till; helena.bjorklund@gd.se

God chokladkaka med glasyr, bakad i ugnsform, perfekt när du ska bjuda många.

Mer läsning

Annons