Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixa egen rotsaksdipp

/
  • Fint strimlade rotsaker med purjolöksmanschett eller egen pommes frites är gott att dippa i timjansaioli.

På hamburgerrestauranger har vi lärt oss att äta med händerna, dippa pommes frites och andra rotsaker i olika röror och göra slut på en massa servetter i brist på bestick.

Annons

Galet, kan tyckas, men dippandet har nog kommit för att stanna.

Hemma kan man göra samma sak med råa rotsaker. Tunna strimlor av morot, kålrot och rotselleri går alldeles utmärkt att äta helt råa. Men kryddig timjanaioli blir det riktig gott. För att hålla ordning på rotsakerna kan de sättas i ringar av purjolök.

Potatis gör sig inte som råkost. Tar man sig tid att fritera potatisen blir det en helt annan sak. Frasiga, hemlagade pommes frites är en delikatess. Men kom ihåg att vara försiktig med den heta oljan.

Mer läsning

Annons