Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskkotletter med trattkantarellsås

/
  • Bildtext: Några trattisar gör stor skillnad när det bjuds på fläskkotletter och rostade potatisklyftor.

Än är svampsäsongen inte slut. Trattkantareller kommer sent och de brukar till och med tåla en och annan lättare frostnatt.

Annons

Härliga små trattisar

För 4 personer
40 minuter

4 fläskkotletter
2 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja


Till såsen:
1 liter trattkantareller
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse
1 tsk soja


Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
1 msk rapsolja
1 msk hackad rosmarin
broccoli

Gör så här:
1. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Ringla över lite olja och hackad rosmarin. Stek potatisen i 200 graders ugn i 20 minuter.
2. Hacka svampen grovt och den gula löken fint. Stek svamp och lök sakta i lika delar smör och rapsolja.
Tippa över till kastrull, slå på grädde, vatten och fond. Koka upp, red av med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga med soja, salta och peppra.
3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Först 2 minuter per sida så de får färg, sänk värmen och efterstek under lock ytterligare 10 minuter. Vänd och skya kotletterna ett par gånger under efterstekningen.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons