Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God sås till grillat

Annons

Nu är vi mitt i fruntimmerveckan och johannor och kristinor och emmor blir uppvaktade med jordgubbstårta som sig bör. Men människan lever inte av vispgrädde allena. Man måste få mat och potatis också. Och ni grillar förstår jag.

Då passar det väl bra med tips på en riktigt god sås som jag fått av släktingen Mari-Anne. Den kan man göra i god tid före grillningen för den är hållbar minst en vecka. Om det är bråttom kan man koka ihop den en stund och sen låta den svalna.

God är den i alla fall på båda sätten.

1,5 dl chilisås

1 msk senap

1 krossad vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk worcestershiresås

Banda och tillsätt

1 dl matolja under omrörning.

Häll alltihop över

1 gul finhackad lök

en halv grön paprika, fint tärnad

en halv röd paprika, fint tärnad

Blanda och låt stå svalt under lock i ett dygn.

Mer läsning

Annons