Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julgodis – mer än bara knäck

/

Godis hör julen till. Den här veckan får du några tips på lite olika sorters julgodis. Knäck och kola har jag inte med den här gången, men annat mumsigt.

Annons

Vad vore en jul utan allt julgodis?

Knäck, kola, choklad, ja säg det som inte brukar slinka ner. Fast man egentligen inte gör annat än äter under julhelgen, är det alltid gott med en liten godisbit i pausen mellan alla måltider.

Hur man gör knäck tror jag nästan de flesta vet. Åtminstone finns det recept på detta i de flesta tidningar så här inför jul, så därför har jag inte tagit med knäcken den här gången. I stället får du i dag lite annat godis, såsom puffkola och bountybollar.

Att göra godis är faktiskt inte så svårt, lite pilligt kan det förstås vara med vissa saker, men det som tar mest tid är oftast att det ska stelna och kallna mellan varven.

Ett tips när du ska doppa kulor/bollar i choklad är att använda två gafflar och försiktigt sänka ner dem i chokladen, då rinner överflödig choklad tillbaka i skålen och det går inte åt lika mycket. Lägg sedan kulorna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

Mer läsning

Annons