Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk dessert efter kräftorna

/

Augusti och kräfttider. Och naturligtvis måste man avsluta kräftskivan med något sött och gott. Här kommer ett recept på blåbärspaj.

Annons

Att vi är inne i augusti har väl ingen missat. Och att det är kräfttider märks också. De flesta man pratar med ska eller har varit på kräftfest.

Vi är några grannar som också brukar ha kräftskiva. De har vi haft sedan barnen var små. Jättemysigt. Men eftersom alla har fullt upp, brukar det sluta med att vi har festen i början av september. Det kan vara varmt då också, men innan kvällen är slut har ibland både dunjacka och infravärme åkt på. Så är det när man ska försöka få ihop flera familjer. Men mysigt har vi.

Till kräftorna har vi de vanliga tillbehören med goda ostar, bröd och förstås Carinas goda Västerbottenpaj. Mums! Och som ni kanske förstår är det jag som brukar stå för det söta till kaffet.

Vi har ätit lite olika efterrätter, kladdkaka brukar alltid gå hem, i alla fall hos barnen (eller tonåringar som de hunnit bli!). Men den här veckan ska ni istället få recept på en god blåbärspaj.

Har du frågor eller önskemål om något recept maila helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons