Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läckra bönor

/
  • Bondbönor blir ganska tunga när de växer och behöver stöd för att inte bli offer för regn eller blåst.Foto: Dan Strandqvist

Har du bondbönor hemma? Tillaga dem såhär!

Annons

För 4 personer

1 kg hela bondbönor

salt

1. Öppna bondbönornas stora bönskidor. Det går lättast för hand, men man kan ta hjälp av en kniv bara man är försiktig så att inte bönorna förstörs. Plocka ut bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i 2 minuter. Avbryt koket genom att spola bönorna i kallt vatten. Var noga med koktiden så att bönorna behåller sin spänst.

2. Låt bönorna rinna av i ett durkslag. Öppna det matta höljet som finns runt bönorna och kläm ut de ljusgröna bönorna. Koka dem sedan en andra gång i cirka en minut innan vattnet silas bort. Bönorna kan ätas varma eller spolas i kallt vatten igen för att sedan blandas ned i en sallad.

Mer läsning

Annons