Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsamt bak ger mer smak

/

Kan du avsätta några timmar till bakning är du definitivt på väg att lämna affärens bröddiskar till förmån för ditt hembakade matbröd.

Annons

I en stressig värld kan brödbak funka som rena terapin: Degar som ska jäsa ut, gräddas till bröd och svalna under handduk. Till skillnad från matlagning är bakning mer en process som måste ges tid. Så på med radion eller en bra skiva och kavla upp ärmarna. Sedan är det bara att knåda, jäsa och kavla sig fram till det resultat man tänkt sig.

Har man ambitioner i den högre skolan bakar man med riktigt långsamma degar. Här sätter man en grund dagen innan och bakar ut den till bröd följande dag. Lite av surdegstekniken, även om vi använder oss av jäst för att vara på säkra sidan.

Dan Strandqvist

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons