Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättlagat och smakrikt

/
  • Köttfärs med chilisås och paprika går lika lätt att laga hemma som i husvagnen eller båten. Foto: Dan Strandqvist

Än är det inte slut på sommaren och det gäller att passa på att utnyttja stuga, husvagn eller båt innan det blir för kallt. Här en enkel pastarätt som kan lagas på den enklaste av spisar.

Annons

Pasta med chiliköttfärs

För 4 personer

15 minuter

600 g köttfärs (100 procent nöt)

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

2 dl chilisås på tomatgrund

1 dl vatten eller rött vin

1 tsk torkad chili

rapsolja

salt

Att äta till:

pasta

persilja

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Skala och hacka löken fint. Dela paprikorna och ta bort mellanväggar och fästen. Skär resten i centimeterstora bitar. Koka pasta.

2. Hetta upp en gryta eller stekpanna med höga kanter. Slå i en dryg matsked rapsolja och lägg i köttfärsen. Vänd runt och se till att färsen blir brynt och klumpfri.

3. Slå i chilisås och vin eller vatten. Krydda med torkad chili och låt allt koka ihop under ett par minuter.

Smaka av med salt, och om man vill mer peppar. Serveras med nykokt pasta, persilja och en blandad sallad.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons