Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piroger i matsäcken

/

Annons

Kastar man bara ihop några limpskivor i ryggsäcken blir matstunden i backen eller efter skidspåret inte mer än vila och bukfylla. Bättre än så kan vi, bara vi planerar.

Tyvärr är det så att även den mest impulsiva utflyktslusten måste förutspås för att innehållet i matkorgen ska bli en upplevelse.

Planera låter stort, men det skadar inte att börja med en genomgång för att allt som behövs verkligen kommer med. Väl ute är det så dags att komma på att besticken eller chokladkakan blev kvar hemma. Gör gärna en lista och pricka av. Spara listan så går det dubbelt så fort nästa gång.

Piroger är perfekt utflyktsmat. Okej, de tar lite tid att baka, men när det väl är gjort har man en hel måltid inbakat i degskalet. Fyll pirogerna med kött- eller grönsaksfyllning och servera dem gärna med varm buljong från vanlig tärning. Ingenting får dig att bli så varm och full med ny energi i backe eller spår.

Ett annat utmärkt sätt att servera mat är att rulla in det i bröd. I så gott som alla livsmedelsaffärer hittar man mjuka tortillas och mjukt tunnbröd. Båda är perfekta skal till utflyktsmat, antingen den innehåller kött, fisk eller enbart grönsaker. Rullarna placeras en och en i små plastpåsar som både håller ihop och skyddar mot spill när de äts.

Chicken Tandoori är en klassisk indisk rätt. I normala fall marineras köttet i kryddor och yoghurt för att sedan tillagas i en speciell ugn. Här använder vi färdig tandoorikrydda (finns på kryddhyllan eller som mix) och neutral rapsolja. De indiskinspirerade tandoorirullarna bjuds med yoghurt, gärna smaksatt med äpple och kanel, som smakmässigt passar perfekt till just tandoorikyckling.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons