Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizza med kött och rödlök

/

Annons

För 4 personer. 50 minuter.

Till degen: 1/2 pkt röd jäst, 1 1/2 dl fingervarmt vatten, 1 tsk salt, 2 msk olivolja, 4 (+1/2) dl vetemjöl.

Till fyllningen: 2 dl tomatpuré,

1 msk olivolja, 1 msk torkad oregano, 1 msk basilikapesto, 250 g mozzarella, 2 påsar, 400 g oxfilé, smör och rapsolja, salt och svartpeppar,

2 röda lökar, 2 röda paprikor.

Att äta till: Färsk timjan eller basilika, blandad sallad.

Gör så här:

1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olivolja och 4 dl vetemjöl till en ganska lös deg. Arbeta ihop och låt jäsa under duk i 30 minuter.

2. Blanda tomatpuré med olivolja, oregano och basilikapesto. Riv mozzarellaostarna. Skala och skiva rödlökarna tunt. Strimla paprikorna. Tärna och stek köttet i smör och rapsolja. Salta och peppra köttet.

3. Arbeta upp degen med den halva deciliter mjöl som sparats. Kavla ut och lägg degen på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen över, därefter ost, lök och paprika. Grädda pizzorna mitt i 250 graders ugn cirka 7-8 minuter. Ta ut och fördela köttet och färska örtkryddor över.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons