Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prickiga pannkakor

/
  • Krydda pannkakorna med färska örter och de blir så mycket godare. Foto: Dan Strandqvist

Annons

Örtkryddade pannkakor med keso

För 4 personer

25 minuter

Till pannkakorna:

3 ägg

1/2 tsk salt

drygt 3 dl vetemjöl

6 dl mjölk (3-procentig)

2 msk smält smör

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk fint hackad färsk timjan

smör till stekning

Att äta till:

neutral keso

salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa tills dess att smeten är helt klumpfri. Därefter tillsätts resterande mjölk, salt, smält smör och finhackade örter.

2. Grädda tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan klarar smeten sig med det smälta smör som tillsattes under punkt 1.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons