Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggvänd hälleflundra med svamp

Annons

För 4 personer
20 minuter
800 g hälleflundra från säkra bestånd
4 msk vetemjöl
2 ägg
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
200 g färsk svamp
2 citroner
sallad
olivolja med citronsmak
kokt färskpotatis

Gör så här:
1. Tvätta potatisen och gnugga bort så mycket skal det går med händerna eller borste. Koka potatisen i saltat vatten, gärna med en dillkvist.
2. Dela fisken i portionsbitar. Se till att den är skinn- och benfri. Salta och peppra lätt och vänd fisken i tur och ordning i vetemjöl och uppvispade ägg. Lägg varsamt ner fisken direkt i het stekpanna med lika delar smör och rapsolja som ljust slutat skumma. Stek fisken en dryg minut per sida. Ta upp och lägg på tallrikar.
3. Torka ur pannan och stek svampen i nytt fett. Fördela svampen över fisken och bjud med sallad smaksatt med citronolja och kokt färskpotatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons