Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgfärsbiffar med svampsrisotto

Annons

För 4 personer
1 timme
500 g älgfärs
150 g fläskfärs
1 ägg
1 liten gul lök
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad timjan
1 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rapsolja
Till risotton:
3 dl risottoris
1 liten gul lök
4 dl blandsvamp
3 msk olivolja
6 dl vatten
1 dl vitt vin
1 tärning svampbuljong
1 1/2 dl färskriven parmesanost
Till skyn:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 msk konc. viltfond
1 msk konc. svartvinbärssaft
1 tsk soja
majsmjöl till redning

Gör så här:
1. Blanda färserna med ägg, hackad lök, senap, kryddor och fond. Forma och stek biffar i lika delar smör och rapsolja.
2. Koka upp vatten och svampbuljong. Fräs risottoris, hackad lök och hackad svamp med olivolja i en vid kastrull på låg värme. Tillsätt vin och späd med den kokande buljongen i omgångar. Låt vätskan nästan koka in mellan varven. Rör hela tiden i pannan. Låt risotton stå under lock i 20 minuter på lägsta värme. Tillsätt ost. Salta och peppra.
3. Koka upp vatten, rödvin, viltfond, svartvinbärssaft och soja i en kastrull. Red lätt med majsmjöl till lätt simmig konsistens och sjud skyn i 5 minuter utan lock.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons