Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambrosia - en äkta klassiker

/

Vädret fick ett bakslag och det blev i stället riktigt aprilväder. Men i och för sig var det ju i tidigaste laget att ha plus 15 grader i mars. Nu får vi i stället se fram mot nästa omgång värme. Och så fortsätter vi förstås att njuta av ledigheten och fira påsk

Annons

En av många klassiska bakverk är ambrosiakakan. Det är väl just ambrosia och toscakakan man pratar om bland de mjuka kakorna som funnits i en herrans massa år.

Man behöver nödvändigtvis inte baka den i en rund form och skära tårtbitar, du kan istället göra den i en vanlig rektangulär eller fyrkantig form och sedan skära små bitar.

Egentligen är jag inte så förtjust i syltade fruktbitar/apelsinskal, men just till den här kakan passar det så bra och man behöver ju faktiskt inte ha så mycket på, mängden bestämmer du ju själv.

Du som är fortsatt påskledig får nu ha en fortsatt härlig tid och alla barn och ungdomar njuter förstås eftersom de nu har påsklov. Glad påsk!

Har du tips eller något bra recept, maila mig; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons