Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelpaj

Annons

1 pajform

Pajdeg:

150 gram smör eller margarin

4 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllningen:

150 gram smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

3 msk mjöl

4 msk mjölk

0,5 tsk salt

200 gram philadelphiaost

2 tsk vaniljsocker

4 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Dela

smöret och lägg det i en matberedare eller arbeta ihop för hand. Häll över mjölet och vattnet. Kör tills degen går ihop till en klump. Låt den sedan stå svalt i cirka 30 minuter.

Kavla ut degen och klä en form med löstagbara kanter.

Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget.

Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du får en slät kräm.

Blanda philadelphiaosten med vaniljsocker och ha sedan i det i krämen.

Häll hälften av fyllningen i pajskalet. Skiva äpplena tunt och lägg hälften i pajformen. Häll sedan över resten av krämen. Avsluta med äppelskivor.

Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i cirka en timme.

Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.

Mer läsning

Annons