Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatisk räk- och grönsakssoppa

Annons

För 4 personer. 20 minuter.
1 liter vatten
2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong
200 g äggnudlar
200 g skalade nordhavsräkor
100 g färska champinjoner
1 msk finhackad röd chili
2 limefrukter
1 msk finriven, färsk ingefära
1 msk finhackad, färsk koriander
1/2 msk fisksås eller salt
Att äta till:
Thaibasilika eller färsk koriander
Gör så här:
1. Koka upp vatten och lägg i två tärningar grönsaks- eller hönsbuljong. Skiva champinjonerna ganska tunt. Finhacka chilin, skala och riv ingefäran fint, hacka koriander och riv det yttersta skalet från två tvättade limefrukter.
2. Lägg nudlarna i den kokande buljongen och låt dem koka någon minut. Tillsätt svamp, chili, limeskal samt saften från limefrukterna, ingefära, koriander, fisksås eller salt. Koka upp soppan.
3. Fördela räkorna i portionsskålar och slå på soppan och nudlar. Toppa med färsk thaibasilika eller koriander. Servera soppan så het som möjligt.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons