Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatiska fiskbullar

/

Annons

För 4 personer
40 minuter
500 g Alaska pollock
1 ägg
2 msk fisksås
4 msk majsstärkelse
1 msk finhackat citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad chili
1 lime
1 msk riven färsk ingefära
olja till fritering
Till såsen:
1 dl strösocker
3 msk vitvinsvinäger
1 msk fisksås
3 dl vatten
1 1/2 msk majsstärkelse
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk finhackad chili
1 lime
100 g skalade räkor

Att äta till:
ris
lime
blandade blad

Gör så här:
1. Kör skinn- och benfri fisk till färs i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ägg, fisksås och majsstärkelse och kör lite till. Hacka citrongräs, vitlök och chili. Tvätta och riv det gröna limeskalet. Skala och riv ingefäran. Tillsätt allt till fiskfärsen och avsluta med att pressa i saften från limen. Kör ihop till färs. Forma runda bollar, stora som köttbullar.
2. Blanda ingredienserna till såsen inklusive rivet limeskal och fruktsaft från limen i en kastrull. Sjud såsen i 5 minuter. Droppa i räkorna först vid serveringen.
3. Hetta upp olja till 165 grader i en kastrull och fritera fiskbullarna i cirka 3 minuter. Serveras med ris, blad och lime.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons