Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatiska köttbullar

/
  • Kryddiga köttbullar med wokgrönsaker, teriyakisås och ris är mat som verklig smakar.

Annons

För 4 personer
20 minuter
500 g nötfärs
1 msk färskriven ingefära
1/2 tsk mycket finhackad chili
1 lime
1/2 kruka färsk koriander
1 ägg
1 tsk fisksås
2-3 msk sesamfrön
rapsolja
Att äta till:
1 påse wokgrönsaker, ca 600 g
1 1/2 dl teriyakisås
fler limefrukter att äta till
ris

Gör så här:
1. Blanda köttfärs med färskriven ingefära, finhackad chili, det rivna skalet från en tvättad limefrukt och hackad koriander. Dela limefrukten och pressa saften i färsen. Krydda med fisksås (ersätter salt) och knäck i ägget.
2. Blanda färsen och forma avlånga köttbullar. Vänd köttbullarna i sesamfrö och stek dem med olja i medelvarm panna.
3. Ta upp och håll köttbullarna varma. Torka ur och hetta upp pannan. Snabbstek wokgrönsakerna. Lägg upp grönsakerna som grund och köttbullarna ovanpå. Ringla över färdig teriyakisås och servera ris och lime till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons